Ida Angelica

Kategori: Träning

Gym fails

Tycker att det här videon va så rolig... Visssa av dem som är med gör inte ens bort sig utan använder bara en maskin som är till för en specifik övning för att göra en annan övning som tränar en annan del av kroppen. Tycker det är så roligt att se att dem är med i en film med "gym fails" när de bara har varit uppfinningsrika! Jag brukar känna mig lite smått utstirrad på gymmet ibland när jag hittar på övningar på samma sätt. 

Vissa gjorde ju faktiskt helt knas men vaddårå? Lite jobbigt att hamna i en video med fails på youtube när man säkert redan är osäker på vad man håller på med på gymmet. Fick nästan lite dåligt samvete för att jag skrattade. Och killen som stönar? Obekvämt. Har själv en "stönare" som brukar dyka upp på mitt gym. Det är jävligt bra att han tar i allt han kan men jag blir så fruktansvärt obekväm av nån anledning och kan inte alls koncentrera mig på träningen. Då skruvar jag upp volymen i hörlurarna på max så att jag inte hör något överhuvudtaget utom musiken.

Då blir jag självmedveten om att jag kanske gör något frånstötande ljud eftersom att jag inte hör mig själv. Låter säkert som att jag har astmaattack efter konditionsträningen. Fast sen kommer jag på att jag inte bryr mig ett skit om vad dem som ör där tycker så vad gör det då? Det är vikitgt att komma ihåg att man är där för att det ska vara ansträngande för kroppen, inget annat. 

Har så svårt att bestämma mig..

 

Jag tycker att Nike har kommit ut med så fruktansvärt snygga shorts (trosor??). Jag har ett par sedan tidigare och de är så bekväma att träna i. Man måste va väldigt självsäker för att ha såna här på gymmet dock! Vill beställa ett par men har sån beslutsångest för vilken färg jag ska välja, lutar mot de svarta...

Finns att köpa här.

Workout essentials

En del saker måste man bara ha med sig till gymmet. För mig är ett absolut måste musik i öronen i ett par bra hörlurar- som för många andra. Träning är min egentid där jag bara villl stänga av omvärlden i nån timme och bara fokusera på träningen. Ett par riktigt bra kåpor hjälper mig med det. Dem jag har blockerar ut det mesta ljudet runtomkring och ansluter vi bluetooth, vilket är ett stort plus. Ett orosmoment som sladden till hörlurarna skulle jag haka upp mig totalt på under träningen, speciellt om man är ute på en springtur. 

Vatten. En bra vattenflaksa som rymmer mycket vatten. Min köpte jag billigt på Ica Maxi.

Ett par sköna dojor. Skorna är viktiga under träningen, men man måste ha ett par anpassade skor till vad man utövar för sorts träning. Om man ska ut på asfalt och springa så är det viktigt att ha ett par skor som ger dig mycket stöd så att du inte skadar knän och benhinnor t.ex. Om man utför mycket tunga lyft på gymmet som kräver rejät med stabilitet i fötterna kan man testa ett par tyngdlyftarskor. Efterom att jag för det mesta utför ganska basic övningar på gymmet så funkar de med ett par free runs eller roshe runs, som inte är helt platta men ger inte det bästa stödet man kan tänka sig. De är något mittemellan. Här finns det lite olika alternativ till rosheruns.

Om man är dålig på att strecha som jag ör så är ett bra alternativ en foam roller. Man rullar helt enkelt kroppens stela och ömma delar på den så hjälper den till med att massera ut knutar och spänningar. Det var inte förrns jag använde en sån här jag insåg hur stela mina muskler faktiskt var- det gjorde väldigt ont att rulla på den.

Träningsoutfit

Jag köpte nya träningstights idag när jag var med mamma på....*drumrolls*.. Ica Maxi. Yes, de har tydligen träningskläder där, snygga också visade det sig. Sen var vi in på H&M också och då såg jag den här matchande sport-toppen och tänkte altså neej nu blir jag ju tvungen att köpa den också, fast blev positivt överraskad i kassan för den var tydligen på rea *winning*. För en sån bra matchning vore kränkande att bara förbise. Plus att den var så otroligt snygg i ryggen, en sån korsad rygg har jag velat haft länge. Det är okej att vara matchy-matchy när man tränar. Det är faktiskt den enda gången det är roligt att matcha färger tycker jag. Till vardags bryr jag mig inte alls om färger. Jag tycker att det är så roligt att köpa träningskläder för det ger så mycket att faktiskt känna sig snygg när man tränar. Vissa tänker att "nej det spelar inte så stor roll vad jag har på mig, jag ska ju bara träna". Men om man tänker efter, varför skulle det tillfället vara annorlunda? Om man ska svättas och vara äcklig kan man iaf ha fräscha kläder. 

Mina skor är dock inte så fräscha på bilden då jag inte gjort rent dem sen alla slaskiga springturer i höstas. Men men.

Nu väntar jag bara på att bli helt frisk från min förkylning så att jag kan använda dem. Jag brukar bli förkyld ungefär en gång om året kanske och då brukar jag aldrig ha nån annan sjukdom. Nu när jag börjat jobba med barn lite då och då så sviker mitt immunförsvar och jag har varit förkyld en gång i månaden de senaste tre månaderna, varav en av gångena höll det sig i tre veckor pga att jag fick bihåleinflammation. Riktigt jobbigt och jag hoppas bara att jag får vara frisk nu så att jag inte blir så avtrubbad från täningen hela tiden... jag kommer ju ingen vart och ser inga framsteg. Bittert.

I rörelse

Har precis myst ner mig i sängen efter ett långt pass på gymmet. Jag gymmade med Elin och Jojjanna idag på Fyrishov, för en gångs skull. Ibland är det tråkigt att träna själv, men efter två timmar av halvt utförda övningar och en massa skrattanfall insåg jag att det kanske är bättre att träna själv. Det bästa med Fyrishov är att det finns ett litet porrigt (nä inte så värst) litet rum med en kickboxningssäcksak, så jag tog med mig boxningshandskarna och vi tog ut armmusklerna lite med det i slutet. 

Nu måste jag upp på vinden för att leta efter mitt kamerastativ, mamma har nog lagt upp det där mot min vilja. Tudiloo!

Övernattning hos Emelie

Inatt sov jag hos min syster Emelie, vi tittade på Paradise Hotel och hade det mysigt. Vi blev väckta tidigt på morgonen av Milian, som var pigg och glad hela morgonen och stapplade runt i lägenheten för han har nämligen precis lärt sig gå. Ett barn som precis har lärt sig gå kan vara ett av de gulligaste sakerna som finns <3

Emelie och jag brukar gymma tillsammans nån gång i veckan, så runt tio gick vi till gymmet för ett armpass. Man får passa på när Milian sover annars brukar det sluta med att man får jaga runt honom inne på gymmet istället för att träna.

Kvällsgos

Kvällen för mig vart en spontan rolig myskväll. Efter att ha spenderat hela dagen i sängen så kändes det skönt att få gå ut på en promenad med mamma. Det var egentligen meningen att vi skulle ta en löprunda men hon hade ont i huvudet och kände sig inte så pigg på att springa så en snabb gång runt byn fick duga.

Lite senare kom mina fina vänner över, som jag hade saknat så mycket <3 Vi diskuterade en eventuell utgång i helgen men jag måste tagga till rejält om det ska bli av för jag är inte så sugen på det. De brukar vara bra på att övertala mig så vi får väl se hur det blir. Resten av kvällen var fulla av skrattanfall till buskisen "Snålvatten och jäkelskap"  Humor!

Upp