Ida Angelica

Kategori: Style

Det gäller att ha realistiska mål

 

Jag har sedan i somras låtit mitt hår växa ut från min Miley-frisyr för att jag helt enkelt ville prova något nytt igen. Just nu ser mitt hår ut som en hockeyfrilla eftersom alla längder i håret växer ut olika och jag kan bara ha det uppsatt för att det inte ska se förjävligt ut. Men imorgon ska jag äntligen klippa av de fula hockeyfrilla-länderna i bak så att det kan se lite mer jämnt ut. Längtar till sommaren då det förhoppningsvis är någorlunda långt så att jag kan göra ombre på det så att det blir bra. Hade ombre i somras på mitt korta hår en liten period, men det blir förhoppningsvis lite snyggare när håret är ner till axlarna iaf.

Jag vill kunna klä mig såhär

Jag vill ha sommar, eller åtminståne vår så att jag kan gå klädd såhär. Stoor klädinspo och jag längtar som baraden, vill inte gå omkring ful längre, för jag känner mig alltid riktigt äcklig på vintern. Blek, torr hy, torrt hår, torr personlighet. Jag vill gå i ide på vintern, och jag tror inte att jag är den enda.

Förövrigt känner jag mig numera ständigt förkyld, idag trodde jag att mitt huvud skulle ramla av för det kändes så fruktansvärt tungt. Jag har aldrig varit med om en skummare känsla. Min kille påminde mig nyss om att dricka vatten för han vet att jag inte dricker tillräckligt mycket - så kanske inte ska klaga så mycket på att jag har blivit en torris för jag får skylla mig själv. Så just nu sitter jag och häver i mig vatten och hoppas på att mitt huvud ska kännas lättare och att jag inte ska behöva bosätta mig på toaletten för natten pga ovan kissblåsa. Den meningen får nog avsluta detta inlägg tror jag. Ja.

Min tatuering

"So, I've been telling myself that pain is a temporaty thing that then are replaced with something good. You grow with sadness. Sometimes you just have to die a little inside in order to become a stronger and wiser version of you. Burn. Emerge."

 

Det är många som frågar mig vad min tatuering betyder. Många frågar flera gånger. En tatuering för mig är väldigt personlig och betyder väldigt mycket, därför kan det va väldigt svårt att ta upp sånt djupt i en konversation när folk frågar i förbifarten vad min tatuering betyder. Jag tatuerade mig i maj och det var en sak jag funderat väldigt länge på, jag visste vad jag ville ha och hade vetat det i nästintill ett år innan jag gjorde den. Jag ville absolut inte ha någonting som var vanligt, jag ville ha en funderare. 

Som ni ser på andra bilden så står det "burn emerge", vilket är nyckelorden i uttrycket "The phoenix must burn to emerge." Fenixfågeln måste brinna för att återuppstå. En fenix är som ni kanske vet en mytisk fågel från olika kulturer som enligt legenderna bränner sig själv på ett bål när den blir gammal för att sedan kunna återfödas ur sin egen aska. Det är ett uttryck jag gång på gång använt i texter när jag suttit och skrivit (ett urdrag längst upp) och ett uttryck jag fastnat för mycket när jag läst andras texter. Det används som en metafor för att man ibland måste genomgå någonting svårt och kämpigt för att kunna bli starkare och få ut någotning bra av det i slutändan. Att allting ont för med sig någonting gott, vilket jag alltid trott på. 

Jag ville ha den på ett ställe där den syntes för att det skulle va lätt för mig att se den och bli påmind om betydelsen, så den fick sitta i mitt armveck, en placering jag är väldigt nöjd med.