Ida Angelica

Kategori: Mat & Hälsa

Juicedetox

Har länge velat testa på och göra en juicedetox men vi har inte haft någon råsaftscentrifug så det har liksom inte gått. Men förra veckan var jag och mamma och köpte en, så i helgen blev den här efterlängtade juicedetoxen av. Fem juicer varje dag i tre dagar. Jag vet inte om jag ska tro på att det rensar kroppen - det sägs ju att gifter ska lämna kroppen efter tre dagar. Som t.ex när man slutar snusa och nikotinet ska lämna kroppen efter tre dagar. Men om det inte är så så blev det iaf en rejäl vitaminboost och jag gick också ner ungefär 1,5 kg i vikt. Det är väldigt bra på tre dagar- speciellt nu när jag försköker gå ner min "förhållandevikt" som jag kallar den. Det man går upp i vikt när man är nykär och bara vill ligga och kolla på serier och äta Ben and Jerrys med pojkvännen.

Efter tre dagar saknade man riktig föda rejält mycket, även fast jag inte var speciellt hungrig under dessa dagar för juicerna höll en mätt hela tiden. Och juicerna var jäääkligt goda också. Mycket godare än vad jag hade förväntat mig då det var ett fåtal ingredienser jag faktiskt tyckte om. Så tummen upp för Jason Vale och hans "3 day detox".

Snacktime

Jag är en människa som konstant har extremt mycket sötsug. Jag tror jag varit sockerberoende hela mitt liv. Jag försöker se till de lite nyttigare alternativen ibland och göra något litet eftermiddagssnck.

Jag älskar jordnötssmör, jag älskar banan och jag älska mörk choklad. Så det här kunde inte bli bättre. Jordnötssmörär väldigt nyttigt om man köper det bättre alternativet. Jag brukar köpa green Choice's. Den innehåller inget tillsatt socker och består endast av jordnötter och salt, vilket betyder massa bra fetter.

Skiva upp bananen i tunna skivor, bre jordnötssmör emellan två stycken och häll mörk smält choklad över. Låt det stå i frysen i nån halvtimme innan snackdags. Sjukt gott enligt mig!

Upp