Ida Angelica

Snacktime

Jag är en människa som konstant har extremt mycket sötsug. Jag tror jag varit sockerberoende hela mitt liv. Jag försöker se till de lite nyttigare alternativen ibland och göra något litet eftermiddagssnck.

Jag älskar jordnötssmör, jag älskar banan och jag älska mörk choklad. Så det här kunde inte bli bättre. Jordnötssmörär väldigt nyttigt om man köper det bättre alternativet. Jag brukar köpa green Choice's. Den innehåller inget tillsatt socker och består endast av jordnötter och salt, vilket betyder massa bra fetter.

Skiva upp bananen i tunna skivor, bre jordnötssmör emellan två stycken och häll mörk smält choklad över. Låt det stå i frysen i nån halvtimme innan snackdags. Sjukt gott enligt mig!

Bubbelbrudar

Ikväll har jag umgått med mina fina vänner hemma hos Johanna. Det blir inte så ofta att vi umgås i Björklige längre för att de flesta har på kort tid flyttat in till stan, så det var trevligt att bara kunna gå dit. 

Jojjanna har haft spabadtunna i en månad och har inte sagt något? Nu vet vi vart för- och efterfesterna kommer hållas. Nuförtiden är det ju iskallt ute så då är det ännu härligare att sitta i ett bubbligt varmt bad med ett glas vin i handen, musik och bra sällskap. 

Ja, Jojjanna är definitvt torsk på efterfesterna.

Övernattning hos Emelie

Inatt sov jag hos min syster Emelie, vi tittade på Paradise Hotel och hade det mysigt. Vi blev väckta tidigt på morgonen av Milian, som var pigg och glad hela morgonen och stapplade runt i lägenheten för han har nämligen precis lärt sig gå. Ett barn som precis har lärt sig gå kan vara ett av de gulligaste sakerna som finns <3

Emelie och jag brukar gymma tillsammans nån gång i veckan, så runt tio gick vi till gymmet för ett armpass. Man får passa på när Milian sover annars brukar det sluta med att man får jaga runt honom inne på gymmet istället för att träna.

Mina gitarrer

Jag har totalt ägt tre gitarrer i mitt liv. Den första gitarren jag fick var en billig variant från Rusta som min pappa köpte till mig när jag sedan länge tjatat om mitt intresse av att börja spela. En gitarr som jag snabbt skulle slita ut och byta ut till en annan allt eftersom att jag blev bättre på att spela. Jag minns att redan efter mina första gitarrlektioner skulle jag ha köpt min lilla pärla - min svarta gitarr. Kort hals, tjockt greppband och nylonsträngar. På de fyra/fem första banden där det svarta är utslitet kan man se hur många timmar, dagar, veckor jag har slitit med att sätta fingrarna rätt och försökt få ackorden att sitta. Det var med den här jag lärde mig att plockkompa på flera olika sätt, att experimentera med och uppskatta musiken mer och mer för var dag som gick.

Gitarren som hänger på väggen bredvid min svarta är min mammas 3/4 gitarr. En liten gullig gitarr för en liten gullig mamma. Den får hänga på min vägg som prydnad eftersom min mamma tyvärr inte ger den den kärlek och omtanke den behöver.

Min ganska så nya pärla, en Canglewood, fick jag i studentpresent av hela familjen. Då jag sedan lång tid velat ha en ny. Äntligen en gitarr som faktiskt låter som en gitarr. En budgetgitarr- men den duger för hur jag vill att musik ska låta. Det behöver inte vara perfekt, det behöver bara berätta en historia.

Kvällsgos

Kvällen för mig vart en spontan rolig myskväll. Efter att ha spenderat hela dagen i sängen så kändes det skönt att få gå ut på en promenad med mamma. Det var egentligen meningen att vi skulle ta en löprunda men hon hade ont i huvudet och kände sig inte så pigg på att springa så en snabb gång runt byn fick duga.

Lite senare kom mina fina vänner över, som jag hade saknat så mycket <3 Vi diskuterade en eventuell utgång i helgen men jag måste tagga till rejält om det ska bli av för jag är inte så sugen på det. De brukar vara bra på att övertala mig så vi får väl se hur det blir. Resten av kvällen var fulla av skrattanfall till buskisen "Snålvatten och jäkelskap"  Humor!

Vem är jag?

Jag heter Ida Angelica Ericsson och är 19 år gammal. Jag bor med min mamma och pappa i en villa i lilla skithålan Björklinge två mil norr om Uppsala. Här finns det många människor med mindre antal hjärnceller än medelvärdet i Sverige, och många väljer i min ålder att flytta härifrån. Men här trivs jag. 

Jag har även två systrar som lever sina egna liv inne i Uppsala. De är mina två mufflipluffsar (starkt ord som används när inget annat strakt kärleksfullt ord duger). De är helt enkelt mina ögonstenar och jag vet inte vem jag skulle växt upp till att bli utan dem.

Jag har ett stort intresse för musik- och filmproduktion och träning(nej jag är inte fitness). Jag kan inte komma på något mer än det, kanske för att det är i stort sett det mitt liv består av nuförtiden. Jag har inte så mycket annat att göra om dagarna eftersom jag tog studenten i våras från skolan Grafiskt Utbildningscenter. Där pluggade jag Film, Ljud- och TV-produktion. Eftersom jag inte valde att plugga vidare direkt så jobbar jag någrta gånger i månaden på hotellet Radisson Blu, men annars är mina dagar händelselösa när det kommer till saker andra människor tycker är ambitiöst (det gäller att ha självinsikt).

Förövrigt är jag en väldigt spontan, kärleksfull själ med mycket att säga. Det jag värderar mest i livet är mina fina vänner och min fina familj som ni säkert kommer att få se mycket av. 

Ni kommer få lära känna mig bättre med tiden och bättre för varje inlägg som skrivs. Ha de bra så hörs vi!

---IA---

Det var det här med att blogga..

Jag har länge funderat på det. Nu får vi se hur det här slutar. Jag har många gånger startat bloggar och har säkert en användare på varenda bloggportal som finns därute. Men nu skulle jag vilja ha någonstans att skriva av mig och dela med mig. Framförallt för att ha som minne nu när jag tagit studenten men också en liten samlingsplats för små projekt jag har. 

Jag vill dela med mig av mitt vardagsliv, mina tankar och mitt intresse för musik- och filmproduktion. Med tanke på att jag sedan studenten inte skrivit någon sammanhängande text whatsoever så kan det kanske bli lite stapplande men vi får hoppas på det bästa.