Ida Angelica

Mina gitarrer

Jag har totalt ägt tre gitarrer i mitt liv. Den första gitarren jag fick var en billig variant från Rusta som min pappa köpte till mig när jag sedan länge tjatat om mitt intresse av att börja spela. En gitarr som jag snabbt skulle slita ut och byta ut till en annan allt eftersom att jag blev bättre på att spela. Jag minns att redan efter mina första gitarrlektioner skulle jag ha köpt min lilla pärla - min svarta gitarr. Kort hals, tjockt greppband och nylonsträngar. På de fyra/fem första banden där det svarta är utslitet kan man se hur många timmar, dagar, veckor jag har slitit med att sätta fingrarna rätt och försökt få ackorden att sitta. Det var med den här jag lärde mig att plockkompa på flera olika sätt, att experimentera med och uppskatta musiken mer och mer för var dag som gick.

Gitarren som hänger på väggen bredvid min svarta är min mammas 3/4 gitarr. En liten gullig gitarr för en liten gullig mamma. Den får hänga på min vägg som prydnad eftersom min mamma tyvärr inte ger den den kärlek och omtanke den behöver.

Min ganska så nya pärla, en Canglewood, fick jag i studentpresent av hela familjen. Då jag sedan lång tid velat ha en ny. Äntligen en gitarr som faktiskt låter som en gitarr. En budgetgitarr- men den duger för hur jag vill att musik ska låta. Det behöver inte vara perfekt, det behöver bara berätta en historia.

15 oktober 2014 14:37 | Musik |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas