Ida Angelica

The Glass Child - Gone Away cover

The Glass Child aka Charlotte Eriksson upptäckte jag för ungefär tre år sedan nu och ända sedan dess har hon varit en av mina största inspirationskällor till musik och att skriva. Under tiden jag upptäckte henne var jag inte så nöjd med det som hände i mitt liv, jag hade precis börjat i gymnasiet och var väldigt osäker på det mesta. Det jag upptäckte med hennes musik hjälpte mig att tro på det jag kände och framförallt - att inte känna mig ensam. Hon har enligt mig en otroligt syn på livet och hon låter en se in på det genom hennes texter och dikter. För det måste jag länka hennes hemsida här. Hennes tumblr här. Så det här är min tribute till henne. Det är långt ifrån perfekt, men var tvungen att på något sett visa min uppsakttning och därför gjorde jag denna lilla video. 

Charlotte har nämnt ett flertal gånger att varenda gång hon ger ut ett nytt album eller singel så är det som att hon ger bort sitt hjärta och lämnar det i lyssnarens händer. Jag kan bara säga att jag förstår vad hon menar, det kommer nog ta lite mer tid innan jag kan lägga upp någonting som jag själv har skrivit, för att jag vet att jag kommer bli så fruktansvärt sårbar när jag gör det - när man bryr sig extremt mycket om det man gör. Jag vet själv om att jag kanske aldrig skulle lyssna på min sång, fast det är så svårt att veta - när jag lyssnar på min egen röst är jag så himlans självkritisk.

I övrigt då? Jag önskar verkligen att jag hade ett bättre musikredigeringsprogram och Final Cut eller något liknande för att det ska bli bättre än såhär, men vi säger att det duger ändå. Var tvungen att lägga ett jättefult filter över allt för att filmen vart så mörkt annars. Jag rekomenderar hörlurar när ni lyssnar.

6 november 2014 19:00 | Musik |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas