Ida Angelica

Samtida dans

Jag älskar och uppskattar alla sorters konstformer. Jag har utövat teater, när jag var yngre försökte jag uttrycka mig genom att rita, och jag har till och med gått en kurs i showdance. Även om allt detta var längesedan så är jag glad över att jag till sist fann musiken och skriften som ett sätt att uttrycka och få ut mina känslor på. Som en känslosam person så vet jag inte vad jag skulle göra utan den sortens självterapi, för det är lite så jag ser det. Jag är tvungen att ha ett utlopp för känslorna utan att det nödvändigtvis behöver påverka andra. 

En sak jag ångrar lite är att jag inte fortsatte med någon danskurs när jag var yngre. Men det är trots allt nu som jag har insett att dans kanske till och med är den bästa formen av att kunna uttrycka sig - hand i hand med musik. Enligt mig så är det så. Jag kan sitta och titta på olika dansstilar i timmar, och bli avundsjuk över hur dansare kan kontrollera och hålla sina kroppar till musiken på ett sätt som inte bara dem förstår, utan som andra också försår. För som jag sagt förut är alla konstformer ett sätt att inte bara uttrycka sig, utan att få andra att känna tillsammans med en. 

Jag har följt YouTube- gurun Bethany Mota i dansprogrammet "Dancing with the Stars" och jag fastnade för hennes två senaste danser så otroligt mycket. Jag har tittat på dem om och om igen, särskilt det sista klippet, där de utövar en dansstil som kallas "contemporary dancing". I dem båda danserna så lade jag också märke till att dem dansade till samma låt, fast i olika versioner. I det första klippet är det till originalversionen av "I want you back" av Jackson 5 (utförd av livebandet i programmet). I andra versionen är det en cover-version av den låten som är gjord av The Civil Wars. Det är fint att se hur hela konceptet med dansen ändras med endast en annan version av låten och en annnan dansstil.

Det beskrivs senare i andra klippet att konceptet med "ram-dansen" var att utrrycka känslan av att se ett foto på sitt ex och inse att man vill ha honom/henne tillbaka. Det är så fint att se vad man kan göra när man vill berätta en speciell historia.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas