Ida Angelica

Min tatuering

"So, I've been telling myself that pain is a temporaty thing that then are replaced with something good. You grow with sadness. Sometimes you just have to die a little inside in order to become a stronger and wiser version of you. Burn. Emerge."

 

Det är många som frågar mig vad min tatuering betyder. Många frågar flera gånger. En tatuering för mig är väldigt personlig och betyder väldigt mycket, därför kan det va väldigt svårt att ta upp sånt djupt i en konversation när folk frågar i förbifarten vad min tatuering betyder. Jag tatuerade mig i maj och det var en sak jag funderat väldigt länge på, jag visste vad jag ville ha och hade vetat det i nästintill ett år innan jag gjorde den. Jag ville absolut inte ha någonting som var vanligt, jag ville ha en funderare. 

Som ni ser på andra bilden så står det "burn emerge", vilket är nyckelorden i uttrycket "The phoenix must burn to emerge." Fenixfågeln måste brinna för att återuppstå. En fenix är som ni kanske vet en mytisk fågel från olika kulturer som enligt legenderna bränner sig själv på ett bål när den blir gammal för att sedan kunna återfödas ur sin egen aska. Det är ett uttryck jag gång på gång använt i texter när jag suttit och skrivit (ett urdrag längst upp) och ett uttryck jag fastnat för mycket när jag läst andras texter. Det används som en metafor för att man ibland måste genomgå någonting svårt och kämpigt för att kunna bli starkare och få ut någotning bra av det i slutändan. Att allting ont för med sig någonting gott, vilket jag alltid trott på. 

Jag ville ha den på ett ställe där den syntes för att det skulle va lätt för mig att se den och bli påmind om betydelsen, så den fick sitta i mitt armveck, en placering jag är väldigt nöjd med. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas